Συστατικά/Προετοιμασία:
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
Για τη ζύμη:
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
- 1 φλυτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
Οδηγίες/Περιγραφή:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο. Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό. Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου