Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Χυλοπίτες με κιμά, ροδίτικες

Χυλοπίτες με κιμά, ροδίτικεςΥλικά:
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Οδηγίες παρασκευής:
Βάζουμε οε μια κατοαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το κρασί, το καρότο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις χυλοπίτες.

Τις αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε μια πιατέλα.

Τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τις περιχύνουμε με τον κιμά και τις σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου