skip to main |
skip to sidebar

Τι χρειαζόμαστε:
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
- Σουσαμι
- καρυδι κοπανισμενο
- ζαχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Απλωνουμε τα συκα με την φλουδα επανω σε μια σχαρα ή σε ψαθινο πλεγμα και τα σκεπαζουμε με ενα τουλι ή τουλπανι για τα εντομα.
- Τα αφηνουμε για 7-10 ημερες στον ηλιο μεχρι να στεγνωσουν καλα, προσοχη τα γυρναμε καθημερινα.
- Μολις ετοιμαστουν τα συκα στον ηλιο εαν θελουμε φιαχνουμε ενα μιγμα απο τα καρυδια σουσαμι και ζαχαρη. Αυτο το κανονιζετε αναλογος τα συκα που εχετε και με ενα μικρο κουταλι τα ανοιγετε με προσοχη και γεμιζετε.
- Σε ενα ταψι τοποθετητε τα συκα ορθια να μην χυθει η γεμιση.
- Αναψτε το φουρνο στους 100 βαθμους και βαλτε το ταψι με τα συκα μεσα και φουρνιστε για 15 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν ελαφρος (αυτο τα προφυλασει απο το σκουλικι και τα κανει και νοστιμοτερα.
- Οταν κρυωσουν οχι εντελως παρτε ενα μπολ και βαλτε μεσα λαδοκολλα( δηλ καντε το μπολ φορμα) τοποθετιστε μεσα ενα-ενα τα συκα κοντα κοντα και καθε δυο σειρες να τα πατατε ελαφρα ωστε να κολησουν.
- Οταν γεμιστε το μπολ κλειστε καλα τη λαδοκολλα.
- Μετα βαλτε τα συκα σε μια πανινη ή ναυλον τσαντα ή ακομα και σε μπολ που να κλεινει καλα ετσι τα διατηρειτε μαλακα και μακρια απο τις πεταλουδες που κανουν το σκουλικι οπως στα οσπρια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου