Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΣΧΟΠΟΥΓΓΙΑ

Picture


ΜΟΣΧΟΠΟΥΓΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ 
ΥΛΙΚΑ
  1. 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  2. 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. 1 φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  5. 1 τριμμένο μοσχοκάρυδο,ανθόνερο
  6. 1 κιλό άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και  μαζί με τα καρύδια τα ψιλοκοπανίζουμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και την ψίχα ψωμιού. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, ρίχνοντας λίγο ανθόνερο, ώσπου να πλάθονται. 
Τα πλάθουμε σαν μικρά μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να πάρουν χρώμα. Για να τα ξεκολλήσουμε βρέχουμε τη λαδόκολλα λίγο από κάτω. Τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα βάζουμε σε πετσέτα να στραγγίσουν λίγο.
Τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.


ΜΟΣΚΟΠΟΥΓΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  1. 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  2. 4 ασπράδια αβγών
  3. 4 τριμμένα μοσχοκάρυδα
  4. 1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά 
  5. 3 φλιτζάνια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, στεγνώνουμε και τα αλέθουμε πολύ ψιλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα το παξιμάδι, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, λίγο ανθόνερο για να πλάθονται. 
Πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έχουμε έτοιμο ένα ελαφρύ σιρόπι με πολύ λίγη ζάχαρη και ανθόνερο, τα βουτάμε μέσα για λίγο και έπειτα σε άχνη ζάχαρη. Για να γίνει το στρώσιμο της ζάχαρης ομοιόμορφο, μεταχειριζόμαστε μια χαρτοπετσέτα, την οποία πιέζουμε ελαφρά σε όλα τα μέρη του γλυκού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου