Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ



Picture

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κανέλα 
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν
  • λίγο γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
  • λίγο χυμό πορτοκαλιού για να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια αφράτη  να μην μας απλώσουν στο ψήσιμο
  • σταφίδες και καρύδια για γέμισμα στην κοιλίτσα τους
  • σησάμι
  • 1 κύβος μαγιά
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο χυμό πορτοκαλιού και φτιάχνουμε έναν χυλό, σκεπάζουμε
και αφήνουμε μέχρι να βγάλει φούσκες.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ζύμη μέτρια σφικτή.
Σκεπάζουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα λαζαράκια μας και γεμίζουμε την κοιλίτσα τους με καρύδια και σταφίδες. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν τους βάζουμε ματάκια και στόμα, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (20 λεπτά περίπου). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου