Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΕΣ ΣΥΜΙΑΚΕΣ



mas_009_400

Υλικά:
Ζύμη
  • 1,5 κιλό αλέυρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό φυτίνη λιωμένη
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα Χίου
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • ζεστό νερό (όσο πάρει για να σμίξει η ζύμη)
Γέμιση
  • 1 κ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6-7 αυγά
Επιπλέον
  • 2 αβγά για το άλειμα
  • 1 κλειδί ντουλάπας από τα παλιά με την τρύπα απο κάτω
Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε λεκάνη το ένα κιλό αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να είναι χλιαρό. Αρχίζουμε να ενώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη όχι καλά ζυμωμένη. Ρίζνουμε σιγά σιγά το βούτυρο να αραιώσει το ζυμάρι μας αρκετά. Δένουμε με το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Ζυμώνουμε πού δυνατά μέχρι να αφρατέψει το ζυμάρι και να μην κολλάει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15'.
mas_003_400
Γέμιση
Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά, τα οποία χτυπάμε ελαφρά σε άλλο μπωλ και κατόπιν τα ρίζνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
mas_004_400
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζυμαριού και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριο πάχος. Με ένα μπωλ δημητριακών κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Αλείφουμε με ασπράδι και κλείνουμε καλά . Πατάμε γύρω γύρω με το κλειδί για να κλείσει και να κάνει το σχέδιο. mas_006_400
Αλείφουμε πολύ καλά με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σημ.: Η αυθεντική συνταγή θέλει τη γέμιση να γίνεται με ντόπιο σπιτικό ανάλατο κατσικίσιο τυρί. Με το πέρασμα των χρόνων αντικαταστάθηκε με ρεγγάτο για μεγαλύτερη ευκολία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου