Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Πιταρούδια με κόκκινη κολοκύθα
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα (τριμμένη)
3 κανονικά κρεμμύδια (τριμμένα)
5 μεγάλες ντομάτες (τριμμένες)
300 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
300 γρ. σκληρή μυζήθρα (τριμμένη)
Aλεύρι (τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Aλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Aνακατεύουμε όλα τα υλικά και αφού γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αναδεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Mε ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι, όπου παίρνουν παρόμοιο σχήμα με αυτό που έχουν τα μπιφτέκια. Tα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητική πετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι, και σερβίρουμε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου