Συστατικά/Προετοιμασία:
Για 80 κομμάτια:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 ποτήρια κονιάκ
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κιλό καρύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό τριμμένη φρυγανιά
- 3 σοκολάτες κουβερτούρα
- 3 κουταλιές λάδι πολύ ελαφρύ
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Μόλις βράσουν ελαφρώς προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά. Σαλεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πλάθεται με τα χέρια μας. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (κύκλο, ρόμβο αλλά και Χριστουγεννιάτικα δεντράκια χρησιμοποιώντας κουπ). Στη συνέχεια σε Μπεν-Μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το λάδι, βουτάμε ένα-ένα καρυδάτο ελαφρά.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα.
Σούλα Πολυκρέτη-Αδελφουλάκου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου